Pražské parky a zahrady: Skrytá místa, ve kterých zapomenete na každodenní stres a budete si užívat jarní slunce

08. dubna 2024

Praha je fascinující město s historickými památkami a úchvatnou architekturou. V  jarních měsících je však ještě kouzelnější než kdykoli jindy. Když se stromy a květiny probouzí k životu, není nic lepšího než prozkoumat pražské zahrady a parky, ve kterých si zaručeně odpočinete a odpojíte od každodenních starostí. Přinášíme vám několik tipů na ta nejkrásnější místa plná zeleně, o kterých jste možná ještě neslyšeli.

Pražský hrad je “must see” místo, které v Praze nevynechá snad žádný návštěvník. Věděli jste ale, že jeho areál skrývá množství překrásných zahrad? Většina z nich leží v jižním svahu přímo pod samotným hradem.

Jen 10 minut pěšky od našeho hotelu Old Royal Post se nachází Vojanovy sady. V blízkosti zastávky metra Malostranská, tedy v samotném centru města, byste je zřejmě nečekali. Za vysokou zdí se však nachází oáza naprostého klidu. Možná je to i tím, že se jedná pravděpodobně o nejstarší klášterní zahradu v Praze.

Pokud jsou vám zahrady malé, vydejte se dále z centra. Jeden z největších a nejkrásnějších parků v Praze, Stromovka, je ideální pro procházky v každém ročním období. Jeho historie sahá až do 13. století, kdy byl založen jako lovecký revír krále Přemysla Otakara II. Dnes je oblíbeným místem pro pikniky, sportovní aktivity a relaxaci.

Dalším známým místem je vrch Petřín. Kromě toho, že nabízí neopakovatelné výhledy na Prahu, na jeho jižním svahu se nachází Kinského zahrada. Ve středověku byla na jejím místě vinice, ve 30. letech 19. století byla zahrada upravena v anglickém stylu. Navštívit můžete mimo jiné také Letohrádek Kinských s expozicí Národního muzea.

A pokud toužíte po celodenním pobytu v přírodě, avšak stále v Praze, rozhodně vás nezklamou ani místa, kde si volný čas užívají místní. Nezklame vás Divoká Šárka či Prokopské údolí. Tyto kousky neporušené přírody můžete navštívit díky pražské dopravě během několika desítek minut z centra města.

Ubytujte se v jednom z našich pokojů