Velikonoce v Praze: Hostina pro vaše smysly spojená s tradicemi, historií a kulturou

11. března 2024

Provoněná sladkými lahůdkami v samotném centru, kvetoucí v parcích a zahradách. Pulzující sluncem, životem a radostí po měsících tmy a zimy. Taková je velikonoční Praha, která vás přivítá s otevřenou náručí. 

Praha na jaře ožívá více, než kdykoli jindy. Kouzelné uličky se plní lidmi, kteří si užívají ideálního počasí pro romantické procházky a tradiční velikonoční trhy. 

Symbolickým zahájením tohoto období jsou velikonoční svátky. A kde jinde zažít jejich kouzlo než v srdci Evropy – v Praze? Díky své bohaté historii, úžasné architektuře a kulturní scéně nabízí české hlavní město turistům z celého světa jedinečný a nezapomenutelný velikonoční zážitek.

Jedním z vrcholů Velikonoc v Praze jsou tradiční trhy, které se objevují po celém městě. Staroměstské a Václavské náměstí ožívají stánky s ručně malovanými velikonočními vajíčky, tradičními řemesly a lahodnou lokální gastronomií.

Velikonoce v Praze by nebyly úplné, kdybyste nezažili některou z kulturních nabídek města. Navštivte představení klasické hudby v některém ze sálů či kostelů, galerii či muzeum s uměním od středověku až po současnost.

Žádná návštěva Prahy by samozřejmě nebyla úplná bez prohlídky úchvatné architektury města. Toulejte se úzkými dlážděnými uličkami Starého Města a obdivujte gotické věže Týnského chrámu, vystoupejte na Pražský hrad, odkud se vám naskytne panoramatický výhled na město nebo se projděte po ikonickém Karlově mostě při západu slunce.

Náš luxusní boutique hotel zapadá do historické atmosféry Malé strany a během Velikonoc tak nabízí jedinečné zázemí pro vaší návštěvu Prahy. 

Vydejte se na cestu za památkami, vůněmi a chutěmi, které vám zprostředkují nezapomenutelné zážitky.

Ubytujte se v jednom z našich pokojů